Морски риболов на лаврак в Гърция с HTO Nebula и Jumprize - Риболовен магазин, блесни, воблери, въдици, panther martin.

Морски риболов на лаврак в Гърция с HTO Nebula и Jumprize

list В: Category 1 On: comment Коментар: 0 favorite Прочитания: 2559

Август, жега, Гърция. Пътувах с удоволствие, отивах на морски риболов за лавраци. Носех им няколко тайни, невиждани и атрактивни оръжия- Jumprize Popopen 95F, Jumprize Surface Wing 95F, Jumprize Surface Winf 120F и въдицата HTO Nebula 7-35. Едни от най-използваните размери на примамки при спинингов риболов на лаврак.

Водната шир стоеше спокойна пред мен, сякаш огледало и ме мамеше. Не поддадох, аз щях да определя кога да се сборим.

 Морският риболов на лаврак в топлите месеци трябва да се практикува рано сутрин или вечер. Хващането на тази риба в по-топлите часове е по-скоро изключение. Но през студените месеци ноември, декември, януари можем с успех да практикуваме целодневно.

 Сутринта настъпваше, имах още малко време да полежа, усмихвах се. Знаех, че са някъде там.

 Вълните се плискаха леко в краката ми, а ветрецът едвам се виждаше в листата на дърветата. Все още сънен усетих удара, брутален, Jumprize Surface Wing 120F бе предизвикал някой. Веднага след засечката, скок и аз видях кой е, лефер около два килограма, който успя да се откачи. Леко се усмихнах и заметнах в същата посока. Настоявах известно време, но не излезе друго и продължих нататък. Използвах въдица HTO Nebula 7-35 гр и бях очарован. Стегната и бърза японска бланка, която кара примамката бързо да заиграе по желания начин.

Popopen 95F

 Следващата позиция, която бях избрал бе редуващи се плитчини с дълбочини. Пръчката работеше страхотно и доставяше примамките с точност на голяма дистанция. След пускане на няколко примамки извода беше, че трябват по-малки по размер. Поне само на тях се видяха няколко заследявания, удара обаче не идваше. Трябваше да намеря работещата. Поставих Jumprize Popopen 95F и резултатът не закъсня. Този безшумен уолкър има много добра игра, позволява както бързо и насечено водене, така и по-бавно, с по-широки дъги. Когато се гмурне под ръба на водата отново прави много широки и апетитни за всеки хищник движения. Цветовете са атрактивни и се виждат от голямо разстояние, а куките са готови да задържат всяка риба, съвместна разработка с Gamakatsu. Удар на около 30 метра от мен, който ме усмихна. Лаврака опитваше да се освободи от куките, но те стискаха здраво. В плиткажа опита за последно и след това полегна до мен. Хубав лаврак с дължина 55см. Още по-щастлив продължих да следвам извивките на брега, като сменях примамката от време на време.

Jumprize Popopen

 Видях сянката, която се движи бързо до него. Затаих дъх, всичките ми риболовни сетива се концентрираха, очаквах атаката, виждах я. Виждах атаката, засечката, чувах свистенето на вятъра в опънатото плетено влакно. В този момент Popopen направи широкото си гмуркане и лаврака не издържда на движението на уолкъра. Видях бясното му стрелкане, само с едно кратко и рязко движение на опашката, и пропусна. Отзад изскочи втори...атакува без замисляне , а още два идваха след него. Всичките бяха сериозни риби, видимо между 2 и 3 кг. Аз ококорих очи. Единственото стабилно в мен, в този момент оставаше ръката ми, спининговата примамка пееше своята истинска рибешка песен. Втори пропуск, не можеше да пропилея тези риби, след секунди можеха да бъдат на десетки метри от мен и в неизвестна посока. Ръката ми спря само за миг, след това повеждане. Jumprize Popopen изпълни всичко безупречно- зависване, леко пльокване и веднага последва гмуркане. Рибата, която вървеше последна, естествено най-голямата атакува през всички други и това, което бях видял по-рано стана реалност. Водата се разплиска от агресивната атака, аз бързо усетих силата от водната страна на линията. Ръката ми направи желаното движение и Popopen заби острите куки още по-дълбоко. Лаврака, до скоро ловец, сега превърнал се в жертва започна да извива своето стегнато тяло във всички посоки, в опит да се освободи от храната си.. Аванса прецъка леко под напора му, но силите  му стигнаха до тук и леко полегна на една страна в плиткажа. Последни две пляскания с опашката и 65 сантиметров лаврак бе в ръцете ми. Победих го!

Popopen 95F

Бях го зашил много добре, едната кука на Popopen-а беше чак на хрилете му, но нямаше наранявания по тях, нито кръвозагуба. Трябваше да го освободя много внимателно, за да не ги нараня, а и защото втората кука беше точно до ръцете ми. Успях, но ми отне повече от 10 минути и рибата загуби тонус. Трябваше да прекратя съвсем риболова и отделих още около 30 минути в опит да я посъживя, но резултата не беше задоволителен. Оставих го на кукана и го пуснах на дълбочина над метър, за да е на по-хладно.

Имах още 30 минутки планувани за морски риболов и забелязах навътре един пясъчен плиткаж, а пред и зад него тъмнееха дълбоки бездни. Тази точка се превърна в моята следваща цел. На такива места често можете да намерите по-големи, трофейни хищници, които наблюдават и рязко се стрелкат, за да уловят някоя невнимателна дребна риба. Трябваше ми атрактивна и предизвикателна повърхностна примамка, с която да се достигат големи дистанции, а аз вече се бях убедил в способностите на Jumprize Popopen. С тегло от 16 грама той изхвърча с бясна сила и се приводни в дълбочината. Огледа се с големи, любопитни очета и започна хитро да проблясва ту с лява, ту с дясна страна. Той вече знаеше, че е истински ловец, знаеше какво се иска от него. Преминах дълбочината, преминах плиткажа, като в него водих уолкъра по-бързо и навлизах в дълбочината след него. Когато доближих новата дълбочина отново забавих воденето, за да рибите да имат повече време да реагират и да се вдигнат. Малко след ръба между дълбокото и плиткото, само на 20-тина метра от мен водата избухна. Изключително агресивна атака, а половината риба се показа над водата. Нямах време да се насладя на атаката, която предизвикахме с Popopen, пръските, огромното сребристо тяло, агресията...усетих опъна и засякох. Знаех, че това е товарният влак на лавраците, видях го и бях готов. Рибата се поколеба за момент, осъзна, че има някакъв проблем и просто тръгна. Вече 4-5 секунди аванса не спираше да пее своята песен, а аз осъзнавах, че лаврак с такива гигантски размери е друга бира. Просто стоях, държах въдицата и чаках. Бях щастлив, чувах адреналина в ушите си и започнах леко да крача към брега, като работех само с върха на пръчката...Линията олекна, а аз останах с празен поглед и въпрос, който си задавах: "Това беше лаврак, нали", "Да, огромен". Беше се откачил и победил.

Предишната риба беше в по-добро състояние и пое свободна.

Рибите искаха малки 95мм повърхностни примамки, които да бъдат водени с бърза и разнообразна проводка, като Popopen  се оказа ключът към лавраците. Спечели ги с разнообразните типове проводка, с атрактивното си гмуркане. В случай, че целта са лавраците, в случай, че искате да видите разплискването на водата при атаката, да усетите положителната емоция от борбата и искате уолкър с който да достигнете голяма дистанция, който има предизвикателни цветове и можете да водите по много начини, то Popopen е вашата примамка. Определено зеленият цвят предизвикваше по-едрите риби, но и започна да работи в по-светлата част от сутринта.

Въдица: HTO Nebula 2,70 / 7-35гр.

Воблер: Jumprize Surface Wing 120F  и  Jumprize Popopen 95F

Влакно: YGK Real Sport G-Soul WX8 

Флуоро: YGK Galis Shore Leader FC

Коментари

За момента няма коментари

Остави своя коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември