Бързи и Лесни Съвети При Спининг Риболов на Пъстърва с Блесни Panther Martin (част 2) - Риболовен магазин, блесни, воблери, въдици, panther martin.

Бързи и Лесни Съвети При Спининг Риболов на Пъстърва с Блесни Panther Martin (част 2)

list В: Пъстърва On: comment Коментар: 1 favorite Прочитания: 3839

Да продължим с риболова на пъстърва вече в по- светлата част на деня J

В обедните или по-късни часове, когато слънцето е най-силно или на по-открити вирове може да заложите на тъмни, дори черни блесни. Тук бих ви препоръчал да опитате PMBK, които са напълно черни и PANTHER MARTIN SMALTO CON PUNTI, които са изключително богати в цветовото си многообразие. Заради оцветяването си те нямат отблясъци, но в така осветената вода са достатъчно апетитни и видими за пъстървата.

Да обърнем внимание и на други ситуации, които могат да се явят пред нас, когато сме на реката. Противно на логиката на изписаното по-горе в мътна или сура* вода с успех може да използвате както блесни със светли листа, така и такива, които са с тъмни листа и светли точки. Самото тъмно листо на блесните може да е по-малко забележимо, но ярките точки (оранжеви, жълти, червени) са изключително видими във водата. Дори ви насърчавам колкото по-мътна, толкова повече да се залага на тях. Естествено, в река с цвят на боза е малко вероятно да хванем каквото и да било.

panther-martin-smalto-con-punti

Като цяло това са основните „правила“ при използването на блесните Panther Martin в риболова на пъстърва, но всичко е опит и съобразяване с обстановката. Това може да са основни насоки, но не забравяйте - мислете и експериментирайте!

Трябва да се научим внимателно да разчитаме реката, всеки вир или по-дебел бързей може да крие лакомия хищник, а ние трябва да подаваме блесната на правилните места. Рибите могат да бъдат зад всяко укритие - камък, паднало дърво, събрали се клони или подмол, които не винаги се виждат или са над водата. Хубаво трябва да преровим и местата където реката се удря пряко в брега - образуват се големи подмоли, а водата влиза в тях, без на рибата да и се налага да излиза за да се храни. Тези укрития са изключително атрактивни за пъстървата, там рибата се чувства сигурна, защитена и приема по-лесно блесната. Често се случва при опитите ни да обловим тези участъци да закачим примамката, не бързайте да се ядосвате и да влизате във водата, за да откачите и спасите блесната си. Направете опит с подръпвания, с опъване и след това веднага отпускане на линията да я откачите. Ако сте пуснали примамката по теченията, просто отпуснете влакното, често водата може да свърши това вместо вас. Ако сте попаднали на перспективно място, което според вас може да държи добра риба и дистанцията е малка отрежете влакното и го вържете на нещо. Поставете нова примамка и се опитайте да бъдете по-прецизни при новото замятане. След това спокойно можете да съберете закачките J. Естествено има моменти когато пъстървата е на по-откритите и плитки участъци, като може да я видите на изтичалото на вира. Затова винаги се приближавайте тихо към вира и не бързайте към най-перспективното място в другият му край. В случай, че го направите е много вероятно да видите изплашената и стрелкаща се към укритието сянка.

J Panther Martin са блесни, които държат много добре на течение, слизат в дълбочина и не изплуват като тези със стандартно листо. Могат да се използват при риболов по течението или срещу него, могат да бъдат задържани в течение и ловят. Да, не просто ловят, а доставят удоволствие!

Ако не сте пробвали риболов на пъстърва с Panther Martin, не се колебайте да опитате. Сигурен съм, че тази блесна ще намери твърдо място в кутията ви с примамки.

Част първа на Бързи и лесни съвети при спинингов риболов на пъстърва можете да прочетете тук.

Използвай PANTHER MARTIN, подари си спомен! J

  1. *Сура вода- леко мътна

Други такъми, които препоръчваме при спининг риболов на пъстърва.

Въдица HTO Aikido

Влакно YGK G Soul X4 Upgrade

Воблер Zeake Zertu Minnow

Карабинка HTO Light

Кутия Meiho Reversible 85

Коментари

Публикувано на Thursday, April 9, 2020 Публикувано от Гошо Comment Link
Много добра таз пъстърва! Ще си купя блесна от вас https://panthermartin-fishing.bg/

Остави своя коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември